Kroz razgledavanje široke doline Katmandua odmah ćete uroniti u ljepotu Nepala, kao i njegovu fascinantnu kulturu i povijest. Katmandu je više od dvije tisuće godina bio raskrižje putnika i mjesto trgovanja i taljenja kultura tijekom stoljeća. Ostaje živahno mjesto susreta za ljude iz cijelog svijeta, koje ima moć šarmirati, uzbuditi i očarati posjetitelja na svakom koraku. Od znamenitosti, zvukova i mirisa starog Katmandua i čarolije njegovih hramova, tržnica i prekrasnih otvorenih prostora, do zelenih brežuljaka i vedrine planinskih staza, Nepal je zemlja koja će vas očarati.
Trajanje: 7 dana
 Polasci : Cijela godina
 Minimalna : 8+
 Maksimalni broj osoba : 14

Dan 01: Dolazak u Kathmandu.
Jedan od naših vodiča dočekat će vas u zračnoj luci Kathmandu s toplom dobrodošlicom i odvesti vas u hotel. Noćenje u hotelu, uključen doručak.

Dan 02: Kathmandu – Changunarayan i planinarenje u Nagarkot.
Nakon doručka krećemo na jednostavan izlet u Changunarayan. Posjećujemo najstariji hram za kojeg tvrde da je izgrađen u 4. stoljeću. Zatim idemo u Nagarkot. Ovo je mjesto poznato po fenomenalnim zalascima i izlascima sunca zajedno s prekrasnom slikom Manaslua, Ganesha, Langtanga, Gaurishankera i još mnogo toga. Noćenje u hotelu, uključen doručak.

Dan 03: Vožnja do Khopasi preko Bhaktapura, zatim lagana šetnja do Balthali.
Rano ujutro uživamo u pogledu na izlazak sunca uz himalajski krajolik. Nakon doručka vozimo se u Bhaktapur – (često se naziva gradom bhakta) koji je bogat fascinantnim arhitektonskim hramovima, svetištima poput Lavljih vrata, Zlatnih vrata i Palača od 55 prozora. Zatim se nakon vožnje prema Khopasi (30 km) upućujemo pješke na pola sata laganog hoda do Balthali. Noćenje u Balthali Village Resortu, uključen doručak.

Dan 04: Vozite se natrag u Kathmandu (40 km vožnje do Kathmandua)
Na povratku predviđene su gradske ture po Katmanduu. Mjesta koja posjećujemo su Pashupatinath hram (smješten na rubu svete rijeke Bagmati, hram Pasupatinath je sveti hram za hinduističke bhakte, posvećen Gospodinu Shivi), Boudhanath – drevna kolosalna stupa, uvrštena na popis svjetske baštine UNESCO-a, jedna od najvećih na svijetu, smještena samo 8 km istočno od Katmandua. Noćenje u hotelu, uključen doručak.

Dan 05: Kathmandu – Kirtipur – Dakshinkali tura

Cjelodnevni izlet. Danas posjećujemo Kirtipur koji se nalazi na vrhu brda. Za ovaj grad se tvrdi da je uspostavljen u 12. stoljeću, a na tom se području nalazi i hram Bagh Bhairava, Uma Meheswor, Chiancho Stupa. Dakshinkali je još jedan vrhunac ovog izleta gdje ćemo posjetiti Dakshinkali hram – hinduistički hram posvećen hinduističkoj boginji Kali – božici moći u kojoj su se svakodnevno održavaju razni vjerski obredi. Večernja vožnja natrag u hotel. Noćenje u hotelu, uključen doručak.

6. dan: Kathmandu – Patan – Chapagaou – Khokana tura
Obilazimo Patan – grad likovne umjetnosti i arhitekture. U ovom najstarijem i čudesnom gradu pronaći ćete tvorevine umjetnika i obrtnika, uključujući izvorne tibetanske predmete. Ovdje možete posjetiti hram Krishne, Patan Durbar s kraljevskom kupkom, Hiranya Varna Mahavir – budistički samostan. Zatim se vozimo u Chapagaou – idealno mjesto gdje se možete stopiti s lokalnim ljudima i dobiti uvid u njihov način života i kulturu. Bungamati – tipično selo Newar, smješteno 5 km južno od Patana, okruženo terasama rižinih polja na brežuljkastoj padini. Također posjećujemo selo Khokana. Ovo selo je poznato po proizvodnji senfa u Karya Binakya koja je udaljena 20 minuta hoda od Khokane. Večernja vožnja natrag u hotel. Noćenje u hotelu, uključen doručak.

Dan 07: Odlazak
Nakon doručka prebacit ćemo vas do zračne luke.

Paket uključuje:

 • Troškovi organizacije i vođenja putovanja
 • Transfer iz zračne luke u Kathmanduu na dolasku i polasku
 • 1 iskusnog i srdačnog vodiča sa znanjem engleskog jezika
 • Dvokrevetnu sobu s vlastitom kupaonicom i doručkom u hotelu 2 ili 3 zvjezdice
 • Sve potrebne dozvole i ulaznice prema programu putovanja
 • Porez za državnu upravu
 • Naplata turističke usluge

Paket NE uključuje:

 • Međunarodne avionske karte, tj. put do Nepala i nazad
 • Hranu i piće osim doručka
 • Nepalsku vizu
 • Putno osiguranje
 • Osobne troškove (uključujući bilo koje piće tijekom treka osim kave/čaja)
 • Napojnice za osoblje

Napomena

Napojnice za vodiča i nosače nisu obavezne, ali su dio treking/planinarske kulture u Nepalu.

Cijena paketa po osobi – 4800 kn

Za popust za grupu nas kontaktirajte.

null

Individualna putovanja po vašoj mjeri

Zanima vas nešto drugačije? Želite putovanje po svojoj mjeri? Odgovaraju vam neki drugi datumi? Ako niste pronašli putovanje za vas među ponuđenima, onda smo spremni stvoriti put prema vašim željama.
Kontaktirajte nas

Zašto odabrati nas?

+ dobitnici međunarodnih nagrada
+ srdačno i profesionalno osoblje
+ plaćanje putem kartica i PayPal-a
+ 1000+ zadovoljnih klijenata diljem svijeta
Rezervirajte svoje putovanje već danas!

Imate pitanja? Kontaktirajte nas!

 

Želite rezervirati svoje mjesto? Tražite više informacija o putovanju?
Imate drugu ideju i htjeli bi prilagoditi dio putovanja kako bi bolje iskoristili vrijeme i novac s kojim raspolažete?
Želite sami kreirati vlastiti program putovanja?

 

Rado ćemo vam pomoći!
Kontaktirajte nas putem kontakt forme desno ili nam pošaljite mail,
javit ćemo vam se ubrzo!