Nepal je zemlja koja obećava puno i pruža još više. 14 dana nevjerojatnih sadržaja koja uključuju obilazak doline Kathmandua i posjetu važnim kulturnim znamenitostima, posjet nacionalnom parku i safari kroz đunglu, kratki trek u Himalaje i još puno toga za 8220 kn
Trajanje: 14 dana
Polasci : od travnja do lipnja

Nepal je zemlja u kojoj možete uživati ​​na mnogim razinama i na različite načine. Od veličanstvenosti njezinih visokih planinskih vrhova i skrivenih dolina koje nude mogućnosti za avanturu, preko bogate arhitekture gradova i sela, sve do nezaobilazne duhovnosti njegove drevne kulture.

Njegova svjetska slava kao vrhunske planinarske destinacija znači da svatko ima ideju o tome što će posjet Nepalu vjerojatno ponuditi, ali zemlja ima moć da iznenadi svakim danom vašeg posjeta. Pronaći ćete nacionalne parkove, živopisne gradove, jednostavna sela i predivno gostoprimstvo. Vrhovi Himalaja čine uzbudljivu pozadinu vašeg posjeta od trenutka kada ste stigli u Kathmandu.

Nepalska je kultura oblikovana dvjema glavnim religijama, hinduizmom i budizmom, iako postoji i nekoliko drugih religija koje slijedi razne etničke skupine. To čini vašu posjetu bilo kojem gradu ili selu šarenim iskustvom s mnogo hramova, stupa i samostana koje karakteriziraju prekrasni ukrasi, slike i skulpture mnoštva bogova i božica. Iznad svega, Nepal je poznat kao rodno mjesto Bude, “svjetlo Azije”, koja daje njenom narodu, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, posebnost življenja u jednoj od najznačajnijih duhovnih područja svijeta.

Kroz razgledavanje široke doline Katmandua odmah ćete uroniti u ljepotu Nepala, kao i njegovu fascinantnu kulturu i povijest. Katmandu je više od dvije tisuće godina bio raskrižje putnika i mjesto trgovanja i taljenja kultura tijekom stoljeća. Ostaje živahno mjesto susreta za ljude iz cijelog svijeta, koje ima moć šarmirati, uzbuditi ​​i očarati posjetitelja na svakom koraku. Od znamenitosti, zvukova i mirisa starog Katmandua i čarolije njegovih hramova, tržnica i prekrasnih otvorenih prostora, do zelenih brežuljaka i vedrine planinskih staza, Nepal je zemlja koja će vas očarati.

Dan 01: Dolazak u zračnu luku. Vožnja do hotela gdje se možete osvježiti i upoznati s okolnim ulicama i događanjima u blizini hotela; vaše prvo noćenje u gradu bogova. Noćenje u hotelu, uključen doručak.

Dan 02: Obilazak Kathmandua, u večernjim satima vožnja do Nagarkota (udaljenost 32 km)

Nakon doručka obilazak započinje posjetom Pashupatinathu koji se nalazi 5 km istočno od Katmandua. Za hram Gospodina Shive, Pathupatinath, sa zlatnim krovom i srebrnim vratima na dva kata, kaže se da je jedan od najsvetijih hinduističkih svetišta. Ovo je i mjesto kremiranja za sve ljude u zemlji, bez obzira jesu li kraljevi ili građani. Potom slijedi posjeta Boudhanathu koji se nalazi 3 km istočno od Pashupatija. Ova drevna kolosalna budistička stupa jedna je od najvećih na svijetu. Uvrštena je na UNESCO-ovu listu spomenika kulture 1979. godine. Nakon ručka nastavljamo put do Swayambhunatha, jednog od najljepših svjetskih budističkih chaitya, popularno nazvanog “hram majmuna”. Kažu da je svetište staro 2000 godina. Zatim posjećujemo Kathmandu Durbar Square i hram Taleju, koji je sagradio kralj Mahendra Malla 1549. godine, te Kal Bhairav, Boga uništenja. Povratak u hotel na večeru prije nego što krenete prema prekrasnim krajolicima na brdu Nagarkot. Noćenje u hotelu, uključujući doručak.

Dan 03: Nagarkot – Bhaktapur – obilazak sela Balthali (udaljenost: 40 km)

Nakon rane jutarnje šalice kave ili čaja uživat ćemo uz spektakularan izlazak sunca, kao i fantastične poglede na planine Annapurne, Langtang i Gaurishanker Himalaya. Prekrasan način da se započne dan. Slijedi doručak i polazak u drevni Bhaktapur na obilazak i upoznavanje s njegovim tragedijama. Nakon toga vozimo se u Khopasi i krećemo u šetnju do sela Balthali (40 minuta). Selo Balthali geografski je smješteno na visoravni, odmah iza drevnog sela Panauti. To je malo mjesno tržište u četvrti Kavre, oko 40 km udaljeno od Katmandua i nalazi na spoju Roshi i Ladku Khola. Naselje Balthali Village nalazi se visoko iznad južnog grebena ovog izuzetnog zaselka koji se nalazi u jedinstvenom mjestu izolacije i opuštanja usred tipičnog nepalskog ruralnog krajolika s terasastim rižinim poljima i malim kućama poljoprivrednika sa slamastim krovovima. Nepalski seoski turizam je novorazvijeni koncept, a selo Balthali savršeno se uklapa u tu ideju. Noćenje u hotelu, uključujući doručak.

Dan 04: Pješačenje do Namo Bude (3 sata pješačenja ili vožnje po želji)

Nakon doručka odlazimo na izlet u Namo Buddhu, a zatim slijedi povratak u Kathmandu. Namo Buda je jedan od najznačajnijih budističkih hodočasničkih mjesta u Nepalu i jedan od najsvetijih na svijetu. Prema mitologiji, poznato je kao mjesto gdje je Buddha, u prethodnom životu princa, dao svoje tijelo gladnoj tigrici i njezinim mladuncima. Noćenje u hotelu, uključujući doručak.

Dan 05: Vožnja do Pokhara (Udaljenost: 200 km)

Nakon doručka u hotelu u Kathmanduu vozimo se do Pokhare privatnim automobilom (5-6 sati vožnje). Noćenje u hotelu u gradu jezera, uključujući doručak.

6.dan: Vožnja do Nayapula (45 km) i odlazak u Ghandruk (2012m) 4-5 sati hodanja.

Nakon doručka vozimo se do Nayapula privatnim automobilom (1 sat), a zatim započinjemo svoj trek do Tikhedhunge (5 sati). Nakon 15 minuta kratke šetnje uz obalu Modi Khola, stići ćemo do Birethanti (1065m), velikog sela s brojnim trgovinama i gostionicama.

Nakon ručka počinjemo se penjati iz doline prema planinama. Staza prolazi malim zaseocima, terasastim rižinim poljima i šumama sa spektakularnim pogledom na okolnu dolinu. Ghandruk se nalazi u sjeni Annapurne. Imat ćete zadivljujući pogled na Himalaju. Noćenje u planinskom domu, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 07: Selo u Ghandruku.

Jutros se budite uz čaj i kavu u vrtu i uživate u izlazaku sunca preko Južne Annapurne, Annapurne-I, Hiunchuli, Gangapurne i Fishtail.

Nakon uživanja u opuštajućem doručku i veličanstvenom pogledu, vaš vodič će nas odvesti na istraživanje ovog planinskog sela i okolice. Ghandruk je nekada bio glavni centar za regrutiranje slavnih Gurkha vojnika. Žene u Ghandruku održavaju lokalnu industriju tkanja tradicionalnih nepalskih sagova. Noćenje u planinskom domu, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 08: Povratak u Birethanti i povratak u Pokharu.

Nakon doručka prolazimo kroz selo Ghandruk. Susretat ćete se s kozama i govedom koje pasu u okolnim poljima, s vlakovima magaraca i mazgi koji prevoze robu do i iz naselja Gurkha. Nastavljate se spuštati 2-3 sata dok ne stignete do Seuli Bazaara. Odavde slijedite rijeku Modi Birethanti, ručat ćete u planinskom domu. Nakon 45 minuta šetnje natrag do Nayapula, vozimo se natrag u Pokharu. Popodne je predviđeno za opuštanje i slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu, uključujući doručak.

9. dan: Pokhara

Nakon doručka krećemo na obilazak Davidova vodopada, Mahendra špilje, Starog bazara, hram Vindyabasini, tjesnac rijeke Seti, muzej i vožnju čamcem na mirnom jezeru Fewa. Noćenje u hotelu, uključujući doručak.

10. dan: vožnja do Chitwana u safari u džungli (udaljenost: 175 km)

Nakon doručka vozite se do Nacionalnog parka Chitwan (185 km / 5 ½ sati). Po dolasku u Chitwan, prijavit ćete se u hotel i uživati ​​u piću dobrodošlice i informacijama o vašim budućim aktivnostima u džungli. U večernjim satima možete uživati ​​u uzbudljivom Tharu plesu. Aktivnosti u džungli: 13:30 – ručak, 16:00 kulturna tura (posjet selu Tharu), 18:00 – program slajdova / Tharu ples, 21:00 – večera. Noćenje u odmaralištu, uključujući puni obrok.

11. dan: Aktivnosti u obilasku

Dobit ćete poziv za buđenje uz čaj / kavu nakon čega slijedi šetnja prirodom i obilazak ptica. Nakon toga vraćate se u svoje odmaralište na doručak usred sretnog cvrkutanja ptica i započinjete safari kroz džunglu na slonu. Posjetit ćete centar za uzgoj slonova i popodne uzeti vožnju kanuom po mirnim rijekama džungle i onda otići na pješačenje kroz džunglu. Zatim ćete uživajti u posebnom Tharu plesu, nakon kojeg će slijediti večera. Vaš dnevni program izgledat će otprilike ovako: 6:30 – doručak, 8:00 – kanu, vožnja slonova, posjet centru za uzgoj slonova, 13:00 – ručak, 15:00 – Safari, 21:00 – večera.  Noćenje u odmaralištu, puni pansion.

12. dan: vožnja do Katmandua i posjeta ruti Manakamana (udaljenost: 175 km do Katmandua)

6:00 – buđenje, 6:30 – čaj / kava 7:00 – promatranje ptica, 8:30 – doručak, 9:30 – vožnja do Kurintara do žičare Manakamana. Noćenje u vašem hotelu u Katmanduu, uključujući doručak

Dan 13: Slobodan dan u Kathmanduu
Danas ćete imati slobodan dan za opuštanje i last minute shoping. Nepal Hiking će vam prirediti oproštajnu večeru u autentičnom nepalskom restoranu s kulturnim programom uživo. Noćenje u hotelu, uključujući doručak.

14. dan: Odlazak
Vožnja do zračne luke. Sretan put!

Paket uključuje:

 • Prijevoz iz zračne luke privatnim automobilom
 • 4 noćenja u hotelu s tri zvjezdice u Kathmanduu, uključujući doručak
 • standardni smještaj za 1 noć u Nagarkotu, uključujući doručak
 • 1 noćni smještaj u Balthaliju, uključujući doručak
 • 3 noćenja u standardnom hotelu u Pokhari u blizini jezera, uključujući doručak
 • 2 noćenja u planinskom domu, uključujući doručak, ručak i večeru.
 • 2 noćenja u odmaralištu u Chitwanu, uključujući puni pansion
 • turistički vodič na engleskom jeziku tijekom putovanja, uključujući automobil i sve ulaznice
 • službeni vodič tijekom treka koji govori engleski
 • Obroci (doručak, ručak i večera) tijekom treka
 • Prijevoz osobnim automobilom
 • Dozvola ACAP i TIMS
 • Osiguranje osoblja
 • Državni porez

Paket NE uključuje:

 • Međunarodne avionske karte, tj. put do Nepala i nazad
 • Hranu i piće osim doručka u Kathmandu
 • Nepalsku vizu
 • Putno osiguranje
 • Osobne troškove (uključujući hladna i topla pića tijekom treka)
 • Napojnice za osoblje

Napomena

Napojnice za vodiča i nosače nisu obavezne, ali su dio treking/planinarske kulture u Nepalu.

Cijena paketa iznosi 8220 kn

null

Individualna putovanja po vašoj mjeri

Zanima vas nešto drugačije? Želite putovanje po svojoj mjeri? Odgovaraju vam neki drugi datumi? Ako niste pronašli putovanje za vas među ponuđenima, onda smo spremni stvoriti put prema vašim željama.
Kontaktirajte nas

Zašto odabrati nas?

+ dobitnici međunarodnih nagrada
+ srdačno i profesionalno osoblje
+ plaćanje putem kartica i PayPal-a
+ 1000+ zadovoljnih klijenata diljem svijeta
Rezervirajte svoje putovanje već danas!

Imate pitanja? Kontaktirajte nas!

 

Želite rezervirati svoje mjesto? Tražite više informacija o putovanju?
Imate drugu ideju i htjeli bi prilagoditi dio putovanja kako bi bolje iskoristili vrijeme i novac s kojim raspolažete?
Želite sami kreirati vlastiti program putovanja?

 

Rado ćemo vam pomoći!
Kontaktirajte nas putem kontakt forme desno ili nam pošaljite mail,
javit ćemo vam se ubrzo!