Nepal Everest Base Camp Trek je 14-dnevni izlet u najmoćniju regiju Himalaje. Prema planu, stići ćemo u bazu Everesta devetog dana putovanja. Tijekom treka uživat ćete u tradicionalnoj kulturi i gostoljubivosti lokalnog Sherpa naroda, promatrajući kako se okoliš mijenja dok se penjemo u planine; od šumovitih padina, polja i terasa Lukle do strmih, stjenovitih dolina okruženih snijegom i zaleđenih vrhova visokih uzvišenja na padinama samog Everesta.

Kathmandu – Everest Base Camp
Trajanje: 16 dana
 Polasci : od rujna do srpnja
 Minimalna dob : 12
 Maksimalan broj osoba : 14

Everest Base Camp trek trenutno je najpopularnija destinacija za trekere u Nepalu. Njegova popularnost raste od prvih ekspedicija na nepalsku stranu Everesta 1950-ih. Staza kreće iz Lukle. 30 minuta traje jutarnji let od Kathmandua do sićušne luklanske zračne luke, a zatim put vodi prema Khumbu regiji. Putovanje slijedi put doline Dudh Kosi s usponom do glavnog grada Namche Bazar, glavnog grada naroda Sherpa. Od Namche se kreće u visine odakle imate prvi dobar pogled na Everest. Putuje se prema samostanu Thyangboche koji se nalazi na vrhu planinskog grebena, a potom se spuštamo u Imja Khola i nastavljamo do sela Pangboche i Dingboche. Nakon toga dolazimo do ledenjaka Humbu. Vožnja kroz ledenjak vodi nas najprije do Lobuchea, a potom do Gorak Shep, gdje konačno stižemo na odredište, Everest Base Camp u podnožju ledenjaka Khumbu.

Vrijeme provedeno na takvim visinama, čak i pristup Everestovom kampu, zahtijeva aklimatizaciju. Nakon leta iz Kathmandua u Luklu, i nakon dvodnevnog izleta do Phakdinga i Namche Bazar u donjem dijelu Everesta (3535 metara), provest ćemo dan prilagođavanju visinskim uvjetima uz pješačenje kroz dolinu i posjet lokalnom muzeju Sherpa . Nakon jednodnevne vožnje do Dingbochea, uživat ćemo u još jednom danu aklimatizacije s izletom u dolinu Chhukung gdje se nalaze dobri pogledi na peti najviši planinski vrh u svijetu – Makalu (8463 metara).

Iako visoko područje Everesta ima manje posjetitelja nego Annapurna, u gostinjskim kućama i planinarskim domovima koji pružaju dobrodošlicu toplim krevetom, uključujući doručak, a često i ručak i večeru, trekeri su dobro zbrinuti. Na putu ćemo posjetiti raskošno obnovljeni samostan na Tengbocheu. U idiličnom okruženju pod visokim vrhovima snježnih divova, okružen borovom šumom i livadama, svijetu nudi skroman crveni vanjski izgled, dok mu je unutrašnjost veličanstvena, blistava i ukrašena posvetama Budi.

Prvog dana povratka iz Everest Base Campa, ostat ćemo preko noći na Ghorakshepu, a potom se popeti na planinu Kalapathar (5545 metara) kako bi uživali u lijepim pogledima na Everest i ledene kape okolnih vrhova. Zatim slijedi trodnevni povratak u Luklu putem Pheriche i Namche Bazar prije povratka u Kathmandu.

Dan 01: Dolazak u Kathmandu
Po dolasku u Međunarodnu zračnu luku Tribhuwan (TIA) sačekat će vas naš predstavnik i prebaciti automobilom u hotel. Noćenje u hotelu, uključujući doručak.

Dan 02: Letimo do Lukle i krećemo u Phakding
Rano ujutro vozimo se oko 15 minuta do Međunarodne zračne luke Tribhuwan. Nakon 30 minuta leta do Lukla (2804 metara), krećemo na trek do Phakdinga (2610 metara) – 3 sata lagane šetnje. Noćenje, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 03: vožnja do Namche bazara (3535 metara) Noćenje, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 04: dan aklimatizacije u Namche Bazaaru.
Ovo je dan za aklimatizaciju. Imamo lijepu šetnju po dolini kako bismo se prilagodili na visinu. Namche Bazaar je poznat kao ulaz u Everest. Odvest ćemo vas i u muzej gdje možete vidjeti tradicionalne običaje Šerpa naroda. Noćenje, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 05: vožnja do Tengbochea (3850m)
Kod Tengbochea posjetit ćemo samostan poznat kao Tengboche samostan. Imat ćete priliku doživjeti ceremoniju molitve u večernjim satima ili ujutro. Noćenje, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 06: vožnja do Dingbochea (4350 metara). Noćenje, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 07: Dan aklimatizacije.
Još jedan dan za aklimatizaciju i uživanje. Krećemo sa brda Nagarjun, vidjet ćemo panoramski pogled na Himalaje, uključujući Everest (8848m) i Makalu (8481m). Noćenje, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 08: vožnja do Lobucha (4950 metara). Noćenje, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 09: Trek do baze Everest (5400 metara) i povratak na Ghorakshep (5160m). Noćenje, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 10: Pješačenje do Kalapathara (5545 metara), a zatim put do Labochea.
Dan počinje pješačenjem do Kalapathara (5535 metara), izvrsnom mjestu za promatranje Everesta i bezbrojnih spektakularnih pogleda na planine. Zatim idemo natrag u Laboche. Noćenje, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 11: Povratak u Diboche. Noćenje, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 12: Put prema Manju preko Namche bazara. Noćenje, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 13: Krećemo u Luklu. Noćenje, uključujući doručak, ručak i večeru.

Dan 14: Nakon doručka letimo natrag u Kathmandu. Noćenje u hotelu, uključujući doručak.

Dan 15: Slobodno vrijeme u Kathmandu (to je također rezervni dan u slučaju bilo kakvog kašnjenja leta u Lukli zbog lošeg vremena). Noćenje u hotelu, uključujući doručak.

Dan 16: Prijevoz u zračnu luku. Odlazak kući

Paket uključuje:

 • Troškovi organizacije i vođenja putovanja
 • Pružanje podrške pri kupovini avionskih karata, putnog osiguranja i viza
 • Doček u zračnoj luci i transfer osobnim automobilom do hotela
 • 3 noćenja u hotelu u Kathmandu, dvokrevetna soba s vlastitom kupaonicom i doručkom
 • obrok i čaj/kavu (za doručak, ručak i večeru) tijekom treka
 • 12 noćenja u dvokrevetnim sobama u lodgevima (planinskim domovima) tijekom treka
 • 1 iskusnog i srdačnog vodiča sa znanjem engleskog i 1 nosača (obično na 2 osobe ide 1 nosač), njihovu hranu, smještaj, plaću i osiguranje tijekom treka
 • Kathmandu – Lukla – Kathmandu avionska karta
 • Dozvole za nacionalni park i TIMS dozvola
 • Državni porez

 

Paket NE uključuje:

 • Međunarodne avionske karte, tj. put do Nepala i nazad
 • Hranu i piće osim doručka u Kathmandu
 • Nepalsku vizu
 • Osobne troškove (uključujući bilo koje piće tijekom treka osim kave/čaja)
 • Napojnice za vodiče i nosače

Napomena

Napojnice za vodiča i nosače nisu obavezne, ali su dio treking/planinarske kulture u Nepalu.

Cijene :

8 200,00 kn za grupu do 2 osobe

7 950,00 kn za grupu od 4 do 6 osoba

7 740,00 kn za grupu od 7 do 10 osoba

7 580,00 kn za grupu od 10 do 14 osoba

 

null

Individualna putovanja po vašoj mjeri

Zanima vas nešto drugačije? Želite putovanje po svojoj mjeri? Odgovaraju vam neki drugi datumi? Ako niste pronašli putovanje među ponuđenima, onda smo spremni stvoriti put prema vašim željama.
Kontaktirajte nas

Zašto odabrati nas?

+ dobitnici međunarodnih nagrada
+ srdačno i profesionalno osoblje
+ plaćanje putem kartica i PayPal-a
+ 1000+ zadovoljnih klijenata diljem svijeta
Rezervirajte svoje putovanje već danas!

Imate pitanja? Kontaktirajte nas!

 

Želite rezervirati svoje mjesto? Tražite više informacija o putovanju?

 

Imate drugu ideju i htjeli bi prilagoditi dio putovanja kako bi bolje iskoristili vrijeme i novac s kojim raspolažete?
Želite sami kreirati vlastiti program putovanja?

 

Rado ćemo vam pomoći!

 

Kontaktirajte nas putem kontakt forme desno ili nam pošaljite mail,
javit ćemo vam se ubrzo!